POKLIČITE NAS

068 18 58 11

Košarica0Item(s)

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji Spletnega centra nakupov Tiniam, Tine Klenovšek s.p. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.


S Spletnim centrom nakupov Tiniam (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja podjetje Tiniam, Tine Klenovšek s.p., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).

Ob registraciji v sistem Tiniam, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. S potrjeno registracijo preko elektronske pošte obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Če uporabnik kadarkoli kasneje želi svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim lahko to sam opravi v svojem profilu pod rubriko informacije o računu.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Tiniam, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • g) način plačila in dostave,
 • h) časovno veljavnost ponudbe,
 • i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
 • j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba Tiniam ažurira in spreminja pogosto in hitro.
Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR ali po povzetju. Stroški pošiljanja niso vključeni v spletno ceno.

 

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • gotovino ob prevzemu (velja Spletna cena)*,
 • nakazilom na račun upravitelja Tiniam – Tiniam, Tine Klenovšek s.p. po ponudbi/predračunu (velja Spletna cena),
 • z kreditnimi karticami (velja Spletna cena),

 

Pri spletnem nakupu vrednosti 700,00€ ali več je potrebno izvesti 100% plačilo po predračunu oziroma najmanj 20% avans skupnega zneska nakupa na račun upravitelja Tiniam, Tine Klenovšek s.p. Ko je avansno nakazilo vidno gre naročilo v obdelavo. Avans se v primeru zavrnitve izdelka; preklica naročila ali kakršnegakoli drugega razloga odpovedi naročila iz strani kupca ne vrne. V kolikor prodajalec Tiniam, Tine Klenovšek s.p. prekliče naročilo oziroma ne more zagotoviti ustreznega izdelka je le ta dolžan vrniti avansno nakazilo oziroma 100% predplačilo (časa ima 5 delovnih dni - o vračilu je kupec obveščen na mail). 

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico do zahtevka po plačilu z nakazilom na račun upravitelja Tiniam – Tiniam s.p. (po ponudbi/predračunu, kjer še vedno velja spletna cena) .

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

 

Ponudba artiklov

Izdelki, ki se objavljajo na spletni strani imajo opisano vso svojo specifikacijo pod opisom izdleka. Za več informacij o določenem izdelku nam prosim pišite na mail: tiniam.sp@icloud.com

Tiniam, Tine Klenovšek ponuja original ali pa kompatibilne izdelke (original so od proizvajalca npr.: HP od HP-ja kar mora biti na original izdelku lepo razvidno; kompatibilni pa so iz Nemčije, kar pomeni da jih dobavljamo od nemških dobaviteljev, ki imajo potrebne certifikate za izdelovanje teh izdelkov). 

Če menite, da pri katerem opisu zavajamo kupce in se Vam zdi da ni dobro razvidno, da se gre za kompatibilen izdelek nas o tem prosim obvestite. 

 

Cene

Spletna cena velja za vse člane Tiniam. Član kluba Tiniam uporabnik postane z registracijo v Spletni center nakupov Tiniam. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa. Podjetje Tiniam, Tine Klenovšek s.p. je zavezanec za DDV. Cene so končne z vključenim DDV razen pri artiklih pri katerih je navedeno drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo V obdelavi). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Dobroimetje na Tiniam računu stranke in vsa vplačana sredstva po predračunih se ne obrestujejo.

 

Darilni bon Tiniam

Darilni bon je izkazni papir, ki ga Tiniam s.p. proti plačilu z gotovino ali po predračunu izda v obliki listine ali v elektronski obliki.  Vsak darilni bon je označen z unikatno serijsko številko, podjetje Tiniam s.p. pa ga je zavezano sprejeti kot plačilo za blago, ki ga prodaja v spletnem nakupovalnem centru Tiniam. Darilni bon je moč kupiti v spletnem nakupovalnem centru Tiniam ali na naslovu podjetja. Pri nakupu darilnega bona veljajo enaka določila, kot so navedena v Pogojih poslovanja. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. V primeru, da je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, se kupcu razlika ne povrne.

Imetnik bona mora bon porabiti v 6 mesecih od dneva izdaje, razen ko je na bonu to izrecno drugače označeno.

 

Kuponi za popust

Kuponi za popust prinašajo različne ugodnosti pri nakupu in so časovno omejeni. Aktivni kupon dobite pri nakupu in ga lahko unovčite pri naslednjem nakupu. Veljavnost kupona za popust je 6 mesecev razen, če je določeno drugače na samem kuponu.

Kako uporabim kupon za popust?
Kupon vnesete med postopkom nakupovanja. Kodo kupona vnesete v polje pod besedilom Kuponi za popust. Popust oziroma ugodnost bo upoštevana takoj zatem.

   

Postopek nakupa

 1. Artikle oddate v košarico, v tem koraku lahko vnesete tudi kupon za popust
 2. V naslednjem koraku se je potrebno prijaviti z uporabniškim imenom in geslom. Če še nimate uporabniškega imena in gesla si morate najprej ustvariti uporabniški račun
 3. Ko ste prijavljeni si lahko izberete naslov kamor želite pošiljo oz. lahko si izberete za vsak artikel posebej kam žalite imeti dostavljenega
 4. V naslednjem koraku izbirate način dostave/prevzema. Stroški dostave so pripisani
 5. V naslednjem koraku izbirate med načini plačila
 6. V predzadnjem koraku pregledate celotno naročilo in če je vse v redu morate na levi strani spodaj potrditi: Strinjam se s pogoji poslovanja ter nato oddaj naročilo
 7. V tem trenutku je naročilo oddano in posredovano podjetju Tiniam,Tine Klenovšek s.p.

8.    Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj ponudniku ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka treh mesecev od dneva oddaje naročila, lahko ponudnik naročilo kupca zavrne iz razloga, ker blago ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

9.    Blago odpremljeno Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki odstopu od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. 

10.  V primeru, da se kupec odloči za preklic naročila, nas mora o tem nemudoma obvestiti na telefonsko 068/185-811 ali na e-mail tiniam.sp@icloud.com. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je blago že pripravljeno na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči preko zgoraj omenjene telefonske številke ali e-maila.

 

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri izbiri načina plačila izberete opcijo 'Da, želim račun na podjetje'. Če ste že nakupovali na podjetje, ga le izberete s klikom na desni. V primeru, da iskalnik podjetja ne najde ali je podatek o zavezanosti za DDV nepravilen, nas na to opozorite s komentarjem pri oddaji naročila (četrti korak) in nam na tiniam.si@icloud.com pošljete dokazilo. V naročilu in vašem profilu bomo tako naknadno uredili podatke za račun in vse prihodnje spletne nakupe na to podjetje.

 

 Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Prej naštete organizacije nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vsako vračilo bo individualno obravnavano, pri tem pa bomo poskušali dosegati kriterije dobavitelja. Ob upravičenosti za vračilo blaga lahko koristite zamenjavo za drug artikel po vaši izbiri (ki je enak ali cenovno dražji). Vračilo kupnine žal ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja tiniam, z razliko v že predhodno omenjenih možnostih odstopa od pogodbe. Več o možnostih vračil v okviru garancijskih pogojev si lahko preberete v nadaljevanju strani oziroma na strani o vračilih.

 

Načini plačila za pravne osebe

Spletni center sodobnih nakupov Tiniam  pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 

 • gotovino ob prevzemu*  (omejitev gotovinskega plačevanja do 420€ z DDV) - velja Spletna cena (DDV vključen)
 • nakazilom na račun upravitelja Tiniam s.p. (po ponudbi/predračunu) - velja Spletna cena (DDV vključen)

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico do zahtevka po plačilu z nakazilom na račun upravitelja Tiniam s.p. (po ponudbi/predračunu, kjer še vedno velja spletna cena) .

 

Izstavljanje računov za podjetja v EU

V spletni trgovini Tiniam lahko kupujejo samo podjetja, ki so registrirane znotraj države Slovenije.

 

 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov tiniam.sp@icloud.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti od datuma prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek posredovanja (pošiljanja) blaga,  ki se obračunava po ceniku dostavne službe (Pošta Slovenije ali GLS dostave in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Če potrošnik morda artikel že začne uporabljati ali če pri tehničnih izdelkih posamezne komponente odpre ali sestavlja, odstop od pogodbe žal več ni možen.

Prejeto blago mora vrniti v roku 1meseca od odstopa - nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini). V kolikor je embalaža odprta, poškodovana odstop ni mogoč razen izjema ko lahko prodajalec ponudi odkup z ustrezno odškodnino. 

Pri odstopu od pogodbe, kjer so bila koriščena sredstva z Tiniam  računa ali kupon za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ne vrnejo (vrne se vplačan znesek v obliki dobropisa), prav tako se sredstva ne vrnejo na tiniam račun - razen v primeru, če je bil koriščen tiniam darilni bon; ta se upošteva kot plačilno sredstvo in se ob odstopu od pogodbe vrne na uporabnikov tiniam  račun, vplačani znesek pa se vrne v obliki dobropisa v kolikor gre za napako kupca in ne napako Tiniam podjetja. V kolikor je napaka bila narejena iz strani podjetja Tiniam, Tine Klenovšek s.p. lahko potrošnik zahteva vračilo kupnine, ki se nakaže na potrošnikov TRR račun. 

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče! V kolikor potrošnik ne želi vračila kupnine na TRR se mu dostavi dobropis ali pa se izdelek vrne kupcu! 

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. 

 

Možnost odstopa od pogodbe ne velja za računalniško opremo, programsko opremo, avdio in video nosilce ali če je potrošnik odprl varnostni pečat.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

 

Garancija

 • Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu.
 • Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa.
 • Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla.
 • EAN ali serijska številka se mora ujemati (na artiklu mora biti ista številka kot na računu) v kolikor tega ni ste dolžni obvestiti prodajalca v roku 15 dni od prejema artikla. V nasprotnem se lahko garancija zavrne. Nalepke, ki dokazujejo serijsko je PREPOVEDANO trgati iz izdelka. 
 • Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.
 • Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga.
 • Garancijo lahko kupec uveljavlja samo pri nas. Garancijo kupec uveljavlja z servisnim obrazcem in računom prodajalca, ki ga ob vrnitvi izdelka dobi nazaj.
 • Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 delovnih dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Če v tistem trenutku ni več možno dobiti istega ali podobnega izdelka lahko kupec zaprosi za povračilo kupnine.
 • Posredovanje blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih ima prodajalec zapisane na spletni strani.
 • V kolikor ste kupili servisni material pri TINIAM, Tine Klenovšek s.p. in ga menjali sami je garancija za ta material neveljavna. Ob uveljavljanju garancije za takšen artikel morate obvezno predložiti potrjeno potrdilo podjetja, ki vam je artikel vgradilo / menjalo - podjetje ki je storitev opravljalo mora imeti prijavljeno v Ajpes sistemu eno izmed podšifer: št.: 95. V kolikor tega nima, se garancija zavrne. 
 • Garancija se uveljavlja OBVEZNO z RAČUNOM, v kolikor ga nimate več vam lahko račun poiščemo mi, če ste plačali preko TRR-ja ali če ste pravna oseba - za to storitev si lahko zaračunamo strošek v vrednosti 15€ o čemer Vas še prej obvestimo in ko je plačilo opravljeno Vam posredujemo račun na Vaš mail. Računov, ki niso iz tekočega leta NE IŠČEMO!

Postopek uveljvanja garancije:

Izdelek pošljite na naslov, ki je zapisan na servisnem obrazcu. Zraven izdeleka OBVEZNO priložite račun in pa servisni obrazec

 

Servis izdelkov

Podjetje Tiniam, Tine Klenovšek s.p. opravlja popravila računalnikov, mobitelov,.. Zavezujemo se, da bomo omogočili varno in čimhitrejše popravilo izdelkov danih na servis.

Za izdelke, ki so sprejeti na servis se izpolni obrazec o vročitvi izdelka in mora biti podpisan iz obeh strani (stranke in serviserja) - na tem obrazcu je določeno za kateri izdelek se gre, vertifikacijsko številko, podatki stranke, ohranjenost izdelka, opis napake, datum prejema na servis,.. Stranka dobi podpisano potrdilo o vročitvi izdelka, tako da je na nek način zavarovana o oddaji izdelka na servis. Ko je izdelek popravljen je podjetje Tiniam, Tine Klenovšek s.p. dolžno obvestiti stranko o končanem servisu. Stranka pa je dolžna upoštevati rok prevzema, ki se določi pisno ali ustno po končanem servisu. 

V kolikor se ta rok prevzema prekorači se z prvim dnem prekoračitve začnejo računati stroški skladiščenja izdelka, kar znaša 1,50€ / dan.

Stranka se z podpisom zavezuje, da je seznanjena z pravili in stroški servisa.  

Pomembno

 • Naslov za posredovanje (pošiljanje) blaga prodajalcu je Tiniam, Tine Klenovšek s.p., Zagaj pri Ponikvi 14, 3232 Ponikva.
 • Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno Tiniam embalažo oziroma drugo ustrezno varno embalažo).
 • Stroške pošiljanja izdelka v garancijskem roku sprva krije pošiljatelj. Ko se izdelek vrača naslovniku le-ta prejme vračilo stroškov pošiljanja ( ob ustreznem dokazilu le teh), razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!
 

Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna?  Predvsem kadar:

·        artikel nima lastnosti, ki omogočajo njegovo normalno rabo

·        se kupcu izroči artikel, ki se z modelom ne ujema, izjema so le modeli, prikazani zaradi obvestil.

 

 • Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

 • Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla.

 • V katerih primerih naj uveljavljam stvarno napako?

V primerih ko blago nima garancije.  Potrebno jo je uveljavljati v zakonsko predpisanih rokih.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Vrnjeni artikli

Vrnjeni artikli so artikli, ki so bili podjetju tiniam s.p. vrnjeni in imajo pomanjkljivosti (poškodovana embalaža, praske na ohišju, itd.). Tip pomanjkljivosti oziroma stanje artikla je zapisano ob posameznem artiklu in tudi na računu. 

S pregledom vrnjenih artiklov zagotavljamo njihovo brezhibno delovanje.

Zaradi tega je spremenjeno tudi obdobje garancije, ki je ravno tako zapisano ob vsakem artiklu iz kategorije 'Vrnjeni artikli' in tudi navedeno na računu.

Artiklov, ki so kategorizirani kot 'Vrnjeni artikli' ni mogoče vrniti in zamenjati za enak, nov artikel brez doplačila, možna pa je zamenjava za enak ali drug artikel enake vrednosti (ali z doplačilom razlike). V primeru nedelovanja artikla je stranka upravičena do odstopa od pogodbe v enakih rokih, kot veljajo za vse artikle ali garancijskega popravila.  

 

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

 

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.
 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za določen čas 2let hrani podatke vseh obiskovalcev tiniam, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

  

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Enako velja za video predstavitve, ki so namenjene boljšemu prikazu uporabe artikla, pri katerem pa so lahko uporabljeni rekviziti, ki ne pripadajo k nosilnemu artiklu določene ponudbe, objavljene na spletni strani tiniam.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. 

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova tiniam.sp@icloud.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam obilo ugodnih in prijetnih nakupov!


Tine Klenovšek, direktor

Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Odgovorili bomo v najkrajšem možnem času.